Căutare în blog
Arhivele blogului
Ultimele comentarii
Fara comentarii

Ajută vitaminele din alimente la eliminarea stresului ?

Stresul este o mare problemă cu care se confruntă actuala societate, iar în încercarea reducerii acestuia, oamenii apelează la diverse metode, cum ar fi cursurile de yoga şi dansul, neştiind că soluţia se găseşte în consumul anumitor alimente, printre care afinele, portocalele și sparanghelul.

Portocalele nu sunt doar o gustare sănătoasă şi delicioasă, ci sunt foarte bogate şi în vitamina C. S-a descoperit faptul că vitamina C reduce stresul, iar tensiunea arterială revine la valorile normale după un moment mai tensionat al zilei.

Concentrate în antioxidanţi, afinele atacă direct stresul, acţiunea acestora asupra creierului fiind de trei ori mai puternică decât a unei doze de cofeină. La fel ca portocalele, acestea sunt bogate în vitamina C, ajutând la reducerea acumulării stresului şi posibilelor răceli.

O legumă ce poate fi inclusă cu succes în orice dietă şi care ajută la reducerea stresului este sparanghelul. Acesta este bogat în acid folic şi ajută la stimularea stării de spirit.

Pe de altă parte, pentru a diminua tensiunea arterială este recomandat un consum adecvat de potasiu, acesta regăsindu-se în avocado. Grăsimile nesaturate şi potasiul din avocado ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la îndepărtarea stresului. Serotonina şi melatonina, responsabile pentru reglementarea stării de spirit şi de sănătate, se găsesc în sushi. De asemenea, orezul în rulouri oferă raportul ideal de proteine - cardohidraţi, organismul simţindu-se plin de energie.

Stresul este inerent vietii noastre de zi cu zi. În vreme ce stresul pozitiv ne este necesar pentru că ne motivează și ne face mai productivi, stresul negativ ne poate amarî viața, iar pe termen lung poate chiar conduce la apariția unor boli.

Preveniţi stresul adoptând un stil de viață și un regim alimentar adecvat ! Eforturile dumneavoastră pot fi susținute de complexul de vitamine B, suplimentat cu vitamina C si magneziu.

Aceste vitamine care ajută în lupta împotriva stresului, plus multe altele, sunt prezente pe site ul nostru, aşa că vă invităm să aruncaţi o privire şi desigur, să incercati Vitaminele SWISS ENERGY.

Produse asemănătoare
Lasă un comentariu
Răspunde
Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.

Setari

Meniu