Căutare în blog
Arhivele blogului
Ultimele comentarii
Fara comentarii

Cele mai bune vitamine pentru copilul tău

Mulţi copii sunt pretenţioşi la mâncare şi de multe ori nu mănâncă fructe şi legume cu plăcere. Pizza, chips-urile, hamburger-ii şi dulciurile sunt adeseori mult mai dorite decât mâncarea echilibrată şi sănătoasă. Ca urmare a vieţii noastre foarte ocupate, este mult mai dificil să îi facem pe copiii noştri să mănânce într-un mod sănătos şi echillibrat.

Vitaminele si suplimentele nutritive au invadat farmaciile si reclamele TV, radio sau stradale, încat este greu să te decizi dacă chiar ai nevoie de aceste substanţe. Datorita programului încarcat al familiei, dar si al opţiunilor de alimentaţie rapidă mult mai disponibile şi tentante acum, este posibil ca micuţul să nu primeasca toate elementele nutritive de care are nevoie doar din mâncare .

Cele mai bune vitamine pentru copii completează o alimentatie sanătoasă, susţinând creşterea şi dezvoltarea armonioasă a celui mic.

Înainte de a administra vitamine copilului tău, consultă-te cu medicul de familie sau pediatrul. Fie că esti în căutare de vitamine pentru copii pentru memorie, pofta de mâncare, cresterea dintilor sau mai general, cauti cele mai bune vitamine naturiste pentru copii, tine cont de urmatorul mini-ghid, pentru a face o alegere inspirata.

Vitamine si elemente esentiale: exista anumite vitamine si minerale care se recomanda tuturor copiilor si acestea pot fi diferite, in funcţie de ţară si politica de sănătate. În România, pentru a preveni rahitismul, toti copiii pana la 1 an jumatate, chiar si 2 ani, trebuie suplimentati cu vitamina D3.

In plus, se poate recomanda prevenirea anemiei, prin suplimentarea cu un preparat cu Fier, incepând din jurul vârstei de 6 luni. Acestea vor fi, asadar, principalele „ingrediente ” pe care va trebui neaparat sa le achizitionezi; in plus, va trebui sa consulti eticheta vitaminelor si suplimentelor ce doresti sa le oferi copilului, sa vezi daca nu contin si ele fier sau D3, deoarece supradozajul este periculos pentru cel mic.

Cel mai simplu mod de a compara ingrediente, preturi, dar si pareri despre cele mai bune vitamine pentru copii este sa le cauti pe internet. Neavand atat de multe taxe ca magazinele clasice, cele online au deseori oferte si pachete promotionale; daca produsul nu corespunde descrierii, poti, desigur sa il returnezi si sa iti primesti banii inapoi.

Provenienta vitaminelor: În general, este mai sigur sa alegi vitamine ce au fost extrase din surse naturale. In acest fel, eviti aditivii cu potential toxic pentru copil, al carui organism fragil, in crestere, ar putea fi afectat in viitor. Fii atent si in privinta produselor asa-zis naturale, deoarece pot ascunde capcane pentru sanatate: exagerat de multa fructoza obtinuta industrial, un raport ineficient Ca/ Mg, etc.

Compozitia si dozajul: fie ca alegi un complex de vitamine, fie ca este vorba despre un singur compus activ, fii atent ca substanta sa nu depaseasca 100% din doza zilnica recomandata, decat daca este acest lucru este indicat de catre medic (pentru tratament).

Vitaminele hidrosolubile sunt putin periculoase daca sunt administrate in exces, deoarece sunt eliminate prin urina; cele liposolubile, in schimb, precum vitaminele A, E, K, D si mineralele precum fierul, se acumuleaza in organism si pot produce efecte toxice.

De exemplu, un copil care mananca des galbenus, ficat si peste si primeste 200% din DZR de vitamina A dintr-un supliment, are un risc crescut ca aceasta sa fie toxica. Dozajul trebuie sa fie clar specificat de catre producator, eventual, in functie de varsta copilului.

Dacă decizi ca micţul tău are nevoie de un aport maxim de vitamine, însa variatele oferte de pe piaţă iti iau ochii si nu stii ce e mai sănătos, iti facem o recomandare ce se bucura de recenzii pozitive din partea altor cumparatori. Este vorba despre gama SWISS ENERGY Jeleuri Moi, comprimate in formă de jeleri moi pe placul celor mici, cu un ambalaj colorat si arome naturale de fructe, care ii vor incanta pe cei mici, si care contin toate vitaminele de care copilul tău are nevoie.

Produse asemănătoare
Lasă un comentariu
Răspunde
Vă rugăm să vă autentificați pentru a posta un comentariu.

Setari

Meniu